A lisztet, a tojást, a tejet, a szódát, a sót és az olajat egy tálba tesszük, majd csómómentesre keverjük.
A tésztát kb. 30 percig a hűtőben pihentetjük, majd egy kiolajozott palacsintasütőben egyenként kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a sonkát apró kockákra vágjuk. A tejfölt, a reszelt sajt felével és a sonkával elkeverjük, majd hozzáadjuk a mustárt és megborsozzuk.
Megtöltjük a palacsintákat a sonkás-tejfölös krémmel, majd egy tepsibe tesszük őket. A tetejükre is kenünk a krémből, majd rászórjuk a maradék reszelt sajtot.
180 fokon kb. 30 percig sütjük a palacsintákat, majd tálaljuk.
NÉZD MEG A SONKÁS-SAJTOS RAKOTT PALACSINTA ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS
Megjegyzés
Várkonyi Attila második fogásként desszertet is készített. A palacsintákat csoki- és vaníliapudinggal kente meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.