Elkészítés: A spenótos nokedlihez a parajpürét kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük, összekeverjük a tojásokkal, sóval, és annyi liszttel, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. Forrásban lévő sós vízbe a szokásos módon nokedlit szaggatunk, kifőzzük, leszűrjük és egy kiskanálnyi vajjal összekeverjük.
A céklás nokedlihez a céklákat meghámozzuk, megmossuk, kockára feldaraboljuk, és a 2 db tojással összeturmixoljuk. Ezután a sóval és annyi liszttel keverjük össze, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk. A továbbiakban ugyanúgy készítjük, mint a spenótos nokedlit.
A tejszínes raguhoz a vajon megpároljuk a kockára felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a felszeletel, friss gombát, rányomjuk a fokhagymagerezdeket. A fűszereket hozzáadjuk. Pici vizet (2-3 evőkanál) teszünk hozzá, és megvárjuk, míg a gomba megpárolódik és elfő a leve. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt, majd a tejszínt. Összeforraljuk.
Petrezselyemmel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.