- A karamellizált hagyma elkészítéséhez a hagymát félkarikákra vágjuk és hozzáadunk 1 csipet sót. Egy serpenyőben, alacsony hőmérsékleten, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk az olívaolajon.
- Hozzáadjuk a cukrot és a balzsamecetet, további 15 percig főzzük, hogy besűrűsödjön és elnyerje szép, barna színét. Közben időnként átkeverjük. Ha kész, félrehúzzuk.
- A steaket bedörzsöljük sóval, borssal és meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal. A serpenyőt felforrósítjuk, a steakszeletet a közepére tesszük. 3 percig sütjük, ha enyhén, 5 percig, ha közepesen vagy 8-9 percig, ha teljesen átsült steaket szeretnénk. A serpenyőből kivéve egy vágódeszkára tesszük, és pár percig hagyjuk pihenni.
- A kenyeret kettévágjuk. Az alsó felét bekenjük a mustárral és a majonézzel. Beletesszük a háromszög alakúra vágott Frico Maasdam sajtszeleteket. Rárakjuk a felkarikázott csemegeuborkát, majd a rukkolát is.
- A steakszeleteket felcsíkozzuk, majd a csíkokat a steak kisült levével együtt a szendvicsbe tesszük, végül rárakjuk a karamellizált hagymát. Rátesszük a vekni tetejét, és finoman lenyomjuk. Kettévágjuk, és sült krumplival tálaljuk.
TOVÁBBI SZENDVICS RECEPTEKET ITT TALÁLSZ A FRICOTÓL! >>>