A combokat bedörzsöljük fokhagymával, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, meglocsoljuk az olajjal, és hűtőbe tesszük.
Az édesburgonyát és a céklát meghámozzuk, kockára vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, kevés olívaolajon megsütjük, majd félretesszük.
A sütőtököt félbevágjuk, a magjait eltávolítjuk, majd feldaraboljuk. megsózzuk és megborsozzuk, végül olajban vagy olaj nélkül sütőben megsütjük. A héját levágjuk, és félretesszük.
A csirkecombokat egy serpenyőbe rakjuk, alufóliával letakarjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ezután megfordítjuk a combokat, saját zsírjával meglocsoljuk azokat, és további 20 percig sütjük. Ekkor ismét meglocsoljuk a őket, majd grillfokozatra kapcsolunk, és 200 fokon további 20 perc alatt készre sütjük a csirkét. Hozzáadjuk a zöldségeket is, hogy átmelegedjenek.
Közben a rizst egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, megfűszerezzük, majd felöntjük 2 csésze vízzel, és főzni kezdjük. Amikor a rizs már majdnem puha, hozzáadjuk a borsót és összekeverjük. Ezzel tálaljuk a zöldséges sült csirkét.
Megjegyzés
Az étel elkészítése egy kicsit macerás, de megéri, mert nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.