A kristálycukrot kisebb lábosba szórjuk, hozzáadunk 1/2 dl vizet, és karamellizáljuk. A karamellt azonnal 4 tűzálló tálkába csorgatjuk úgy, hogy teljesen ellepje a forma alját, majd hagyjuk hűlni.
Krémesre verjük a tojásokat, a tojássárgáját és a porcukrot. A felhasított vaníliarúdból kikaparjuk a velőt, és a tejszínnel elkevert tejbe tesszük. Felforraljuk, majd a tejszínes tejet óvatosan a tojáskrémbe keverjük, és átszűrjük kancsóba.
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra. A tálkákat magas falú tepsibe állítjuk, és szétosztjuk bennük a folyékony pudingot. A tepsit meleg vízzel megtöltjük úgy, hogy a tálkák 2/3-áig érjen, és 20-30 percig gőzöljük a krémet. Nem baj, ha lágy marad, mert hűlés közben majd megszilárdul.
A kész karamellpudingot a formában hagyjuk hűlni legalább 4 órán át. Végül keskeny pengéjű késsel elválasztjuk körben a formától, és óvatosan desszertes tányérokra borítjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.