A narancspudinghoz a zselatint háromszoros mennyiségű hideg vízzel elkeverjük, és félretesszük. Egy magas falú lábasban összekeverjük a barna cukrot, a tojást, a tojássárgákat, a narancslevet és a sót. Folyamatos kevergetés mellett lassú tűzön addig melegítjük, amíg hirtelen be nem sűrűsödik. Hozzádjuk az időközben négyszeresére duzzadt zselatint, és alaposan elkeverjük. Leszűrjük, és a krémet hideg vízbe állítjuk. Amikor langyos, apránként hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat, a narancs reszelt héját, és homogén állagúra keverjük. Lefóliázzuk, és a hűtőbe tesszük 2-3 órára.
A zabpelyhet egy kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Egy serpenyőben a kristálycukrot karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a narancslevet, és pár percig forraljuk. Hozzáadjuk a zabpehely háromnegyed részét, összekeverjük, majd lehűtjük, és a hűtőbe tesszük.
Egy pohár aljára rakunk narancsos-zabpelyhes karamellt, majd egy kevés narancspudingot, majd megint karamellt, és így rétegezzük, amíg meg nem telik a pohár. A tetejét meghitjük egy kis zabpehellyel és narancs héjjal.
Megjegyzés
Ezt a különleges mutatós, illatos narancspudingot ajánlom karácsonyra. A rétegezésnél figyeljünk, hogy feltétlenül a pudinggal fejezzük be!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.