A zabpelyhet aprítóban vagy kávédarálóval megőröljük, hogy lisztes állagú legyen. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, apránként a hideg tejet, majd csomómentesre keverjük.
Állandó kevergetés mellett pár perc alatt sűrűre főzzük, majd kevergetve langyosra hűtjük. Ezután a pudingot a poharakba osztjuk, majd a hűtőbe tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Az epret alaposan megmossuk és félbevágjuk. Egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt narancshéjat, az őrölt fahéjat és a vizet, majd pár percig főzzük.
Az étkezési keményítőt simára keverjük egy kevés vízzel, majd az eperhez csorgatjuk. Óvatosan összekeverjük, és 1-2 percig főzzük, hogy besűrűsödjön. Ezután langyosra hűtjük, és a behűtött pudingra kanalazzuk az epret. Az egészet visszatesszük a hűtőbe, és tálalásig jól lehűtjük.
Megjegyzés
A zabpehelyből igazán finom pudingot főzhetünk, és az eperrel nagyon jól összeillenek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.