A tojássárgákat a cukor felével egy tálba tesszük, és kissé összekeverjük.
Lábasba tesszük a tejszínt, a tejet, 1 csipet sót, a vanília kikapart magjait és a rudat, valamint a megmaradt cukrot. Felforraljuk, majd a cukros tojáshoz öntjük. Közben folyamatosan kevergetjük.
A keveréket forró vízgőz fölé tesszük, és kevergetve besűrítjük. Akkor jó, ha bevonja a fakanalat, és ha vonalat rajzolunk az ujjunkkal a krémbe, megtartja a formáját. A kész állag elérésekor eltávolítjuk a vaníliarudat a krémből.
Óvatosan átkeverjük a szószt, majd levesszük a tűzről. Ha hidegen használjuk fel, kevergetve hagyjuk kihűlni, illetve lefedjük folpakkal úgy, hogy ne érintkezzen a krémmel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.