A vaníliaszószhoz a hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A tejet keverés közben felforraljuk a cukorral, a vaníliás cukorral és a vaníliavelővel. A tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel és a keményítővel, majd óvatosan a forró tejhez adjuk, és állandó keverés közben összeforraljuk.
A meghámozott almák magházát az erre a célra szolgáló eszközzel kiszúrjuk, majd a húsukat kb. 1 cm vastagon felkarikázzuk.
A bundázáshoz a lisztből, a cukorból, a tejből, a tojásból és a sóból sűrűn folyós masszát keverünk. A sütéshez az olvasztott vajat serpenyőben felhevítjük.
Az almakarikákat adagonként a tésztamasszába mártjuk, majd lecsepegtetjük, és mindkét oldalukat aranybarnára sütjük 2-2 perc alatt. Végül konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és megszórjuk a fahéjas porcukorral. A vaníliaszósszal fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.