Elkészítés: A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk és beleütünk egy egész tojást. A vajat vagy főzőmargarint kisebb darabokra vágjuk, és a halom szélére szórjuk. A hozzávalókat először széles pengéjű késsel összedolgozzuk, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tésztát cipó alakúra formázzuk, és folpackba csomagolva kb. félórára hűtőszekrénybe, vagy hideg helyre tesszük.
Közben a vékony csíkokra vágott császárszalonnát serpenyőben ropogósra sütjük.
A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A kockasajtot felolvasztjuk a felforralt tejben, és a masszát hűlni hagyjuk. Miután kihűlt, elkeverjük benne a maradék tojásokat. Jól megsózzuk, megborsozzuk és ízlés szerint szerecsendióval ízesítjük.
Kizsírozunk és lisztezünk egy kb. 26 cm átmérőjű, kerek sütőformát. A tésztát lisztezett deszkán kerekre nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát, úgy hogy pereme is legyen. Beborítjuk a szalonnával meg a sajttal és ráöntjük a tojásos keveréket. Előmelegített sütőben (200 fokon) 45 percig sütjük. Ha túlságosan gyorsan pirulna, az utolsó 10 percre lefedhetjük sütőpapírral vagy pergamennel. Lehetőleg azonnal, forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.