A sütőtök hosszú részét felvágjuk kb. 0,5 cm-es korongokra, a maradék részét kettévágjuk, kivájjuka magokat, majd felvágjuk szintén 0,5 cm-es szeletekre. Ezután enyhén sózzuk, és legalább egy fél órát állni hagyjuk, mielőtt bepaníroznánk.
A tojásokat felütjük egy tálba, hozzáadjuk a hideg tejet, egy nagy csipet sót, és alaposan összekeverjük. A zsemlemorzsát egy tálcára öntjük, hozzáadjuk a szezámmagot, és összekeverjük. Egy tálcára pár evőkanál lisztet teszünk.
A sütőtök szeleteket beleforgatjuk a lisztbe, a felvert tojásba, a szezámmagos zsemlemorzsába, majd újra a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába. (Én duplán paníroztam, de ízlés szerint egyszer is elegendő beleforgatni a lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába.
Az olajat felhevítjük, belehelyezzük a bepanírozott tökszeleteket, és kisebb lángon, többször átfordítva, szép pirosra sütjük, majd kiszedjük a zsiradékból papírtörlőre. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.
Megjegyzés
A dupla panírozásnak köszönhetően kívül jó ropogós, belül a sütőtök pedig finom puha. Ajánlani tudom mindazoknak, akik szeretik a sütőtököt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.