A porcukrot simára keverjük a margarinnal, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet, és jól összedolgozzuk. Diónyi golyókat sodrunk, melyekből kb. 5 cm hosszú hengert formázunk, és a végeit kicsit elvékonyítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Közben tenyérrel egy kicsit ellapítjuk.
170 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűltek, egy éles késsel kivájjuk a közepüket.
A kivájt belsejüket egy tálba tesszük, szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a rumot, a margarint és a tejet. Alaposan összekeverjük, és a szilvák belsejébe töltjük, majd összeragasztunk egy-egy fél sütit.
Egy tányérba szórjuk a cukrot és egy másikba a vizet az ételszínezőkkel lilára keverjük. Egy ecset segítségével bekenjük a szilvákat, majd megforgatjuk a cukorban. Egy éjszakát pihentetjük.
Megjegyzés
Biztosan sokan ismeritek a „lagzis barackot”. Ez az a bizonyos sütemény, amit mindenki imád, de kicsit pepecselős. Nos, évekig sütöttem, aztán tovább léptem és elkészült a szilva változat. Nem mondom, hogy egy gyors süti, de megéri az idő ráfordítást. Puszpáng levéllel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.