A tészta hozzávalóit a tej és liszt kivételével egy tálban összekeverjük, majd apránként, felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet is. A tésztát egy órán át a hűtőben pihentetjük, majd dió nagyságú gömböket formálunk belőle. A gombócokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még melegen kikaparjuk a belsejüket. A kikapart tésztához hozzáadjuk a kakaóport, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a darált diót, majd hozzákeverjük a baracklekvárt, a rumaromát, végül a tejjel teljesen simára dolgozzuk. A tölteléket fél órára hűtőbe tesszük, majd megtöltjük a tésztát.
A félgömböket nem töltjük púposra, éppen csak a telerakjuk, majd egy kevés töltelékkel összeragasztunk két félgömböt. A vérnarancsaromát egy tálba öntjük és foltokban megkenjük a barack felületét. Utána tojásfehérjével lekenjük, és kristálycukorba forgatjuk. Levelekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.