Elkészítés: A kemény lekvárt eldolgozzuk vízzel (ha puhább, kevesebb víz is elegendő). A tojásokat krémesre keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a puha vajat, a lekvárt és a citromhéjat. A lisztben elkeverjük a sütőport, a szódabikarbónát és a fahéjat, majd fakanállal az előbbiekhez keverjük.
Kikent vagy papírkapszlival bélelt muffinformába kanalazzuk a tészta felét, majd mindegyikbe teszünk 1-1 kanál lekvárt. Befedjük a maradék tésztával, és előmelegített sütőben (200 Celsius fok) 25 percig sütjük.
Amikor kihűltek a muffinok, a tetejüket megkenjük a csokimázzal, amihez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk 1 kanál vajjal. Ha megdermedt a csoki, kínálhatjuk is.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.