Elkészítés: A zöldségeket a tortához sós vízben megfőzzük. A kínai kelből leszedünk 12 levelet, és sós vízben azt is pár percig főzzük. A megfőtt zöldségekből a répákat és a karalábét lereszeljük.
Előkészítünk egy kapcsos tortaformát, vajjal kikenjük, és körberakjuk 10 db kínai kel levéllel úgy, hogy egy kicsit túllógjon. Alulra a brokkolit nyomkodjuk, erre jön a fehér színű zöldségkeverék, majd a sárgarépa reszelék. Jól nyomkodjuk le, és óvatosan megfordítva a levét öntsük le róla.
Egy bögrében a rizslisztet a tojással, a borssal és a szerecsendióval elkeverjük, 1 dl tejet adunk hozzá és a zöldségtortánkra öntjük, villával megszurkáljuk, hogy a közepére is le tudjon csorogni. Ráhajtjuk a levelek kiálló részét, betakarjuk a megmaradt levéllel.
Előmelegített (190 fokos) sütőben kb. 1 órát sütjük. Tegyünk a tortakarima alá egy tepsit, mert kifolyik egy kis lé, ne égjen a sütőre.
Amíg sül a tortánk, addig elkészítjük a gombafasírtot.
A gombákat megpucoljuk, egészen apró darabokra vágjuk, a hagymát szintén, és kevés olajon, megsózva és a zellerlevelet is hozzáadva addig pároljuk, míg a levét elveszti. Ezután átöntjük egy másik tálba, megvárjuk, míg egy kicsit kihűl, adunk hozzá tojást, rizslisztet, fokhagymát és fűszereket. Zsemlemorzsába kanalazzuk, kézzel megformázzuk, és olajban kisütjük.
A zöldségtortát nem vágjuk fel azonnal, egy kicsit várunk, hogy kihűljön, ezután szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.