Elkészítés: Nyílt lángon megsütjük a padlizsánokat. Folyó hideg víz alatt hirtelen lehűtjük, majd leszedjük a megszenesedett héját. Hagyjuk lecsorogni a levét, majd alaposan összevágjuk fakéssel. Természetesen lehet mixelni is gépben.
Közben 2 kanál olívaolajat és egy diónyi vajat felforrósítunk, hozzáadjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Akkor felöntjük a hideg tejjel, miközben folytonosan kevergjük, hagyjuk besűrűsödni a besamelt, néha-néha még egy korty tejet öntünk alá. Amikor a liszt megfő, a mártás meg vastag tejfölszerű lesz, hozzáadjuk a padlizsánpépet, a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, s tovább főzzük még 3-4 percig. Friss kecskesajtott morzsolunk belé, megkeverjük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.