Elkészítés: A pecsenyét az elkészítést megelőzően elővesszük, hogy szobahőmérsékletű legyen, mikor a sütést elkezdjük. A sütőt előmelegítjük 90 fokra.
A húst a sütés előtt megsózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Egy serpenyőt felhevítünk, és zsiradék nélkül a húst körbe-körbe megpirítjuk, azaz kérget képzünk neki. Ez kb. 4-5 percet vesz igénybe. Ekkor egy tepsibe rakjuk, teszünk mellé tetszés szerint fokhagymát, hagymát, zöldfűszereket, és 1 órán át sütjük.
A májat apróra, a lilahagymát szeletekre vágjuk, majd összekeverjük a balzsamecettel és a mézzel. A gombát olivaolajon lepirítjuk, félretesszük.
Egy erősen felhevített serpenyőben lepirítjuk a pácolt májat, amit ízlés szerint sózunk. Mikor kész, összeforgatjuk a gombával.
A húst - miután kivettük a sütőből - pihentetjük 10-15 percet. Ezután felszeleteljük, és ízlésesen tálaljuk a raguval. Burgonyakörettel kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.