A húst enyhén kiklopfoljuk, és besózzuk. Elkészítjük a páclevet: az olívaolajba belekeverjük a borsot és a zúzott fokhagymát. Beleforgatjuk a húst, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A szalonnát bevagdossuk, és az előkészített tárcsán kisütjük a szalonna zsírját. Ezt követően a lecsepegtetett hússzeleteket a tárcsára helyezzük, és mindkét oldalát pirosra sütjük.
Közben a krumplit és a hagymát is megtisztítjuk, mindkettőt karikára szeljük. Ha szükséges, egy kevés zsírt teszünk alá, és pirosra, ropogósra sütjük a krumplit. Végül a karikára szelt, rizslisztben megforgatott hagymát is megsütjük.
Először a húst tesszük tányérra, erre jön a kakastaréj szalonna és a sült hagymaszeletek. Megszórjuk pirospaprikával, és mellé halmozzuk a burgonyát. Salátával kínáljuk.
Egy egyszerű húsétel, ami pillanatok alatt elkészül tárcsán, így különösen ajánlom kerti partikra. Érdemes inkább gázzal tüzelni alá, mert ott jobban szabályozható a hőmérséklet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.