Elkészítés: A hagymát és a zöldségféléket megtisztítjuk és kis kockákra, a gombát vékony szeletekre vágjuk, a tárkonylevelet felaprítjuk.
Egy kisebb fazékban kevés zsiradékon a hagyma 2/3 részét megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, 5-6 percig pároljuk, meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk, majd felengedjük kb. 1,5 liter vízzel. Hozzáadjuk a fűszereket és citromkarikákat. A tárkonyból keveset tegyünk félre.
Amíg a levesalap felfő, elkészítjük a húsgombóc masszáját: a darált húst, a rizst, a tojást és a maradék vöröshagymát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, ha túl lágy lenne, kevés zsemlemorzsa hozzáadásával javítunk az állagán.
Amikor felfőtt a leves, nedves kézzel falatnyi gombócokat formálunk és a levesbe tesszük, majd kb. 20 perc alatt készre főzzük - kóstolással ellenőrizzük, hogy a gombóc megfőtt-e -, közben hozzáadjuk a tejszínt. A főzés befejezése előtt 1-2 perccel adjuk hozzá a félretett friss tárkonyt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.