A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Tavaszi tébolysaláta recept
recept
Mester

Tavaszi tébolysaláta

45 perc
0 adag
Átlagos
1
2012. 05. 18.

Elkészítés

Elkészítés: 1. A csicseriborsót beáztatjuk, majd kissé sós vízben megfőzzük.

2. A csalánt és a spenótot kissé megfőzzük. Kevés vízben hagyjuk a leveleket 1-2 percig főni, ettől már megpuhulnak. A leveleket kiszedjük, és deszkán aprítjuk.

3. A diót megtörjük, a kivit megpucoljuk és karikázzuk. Az újhagymát is összevágjuk.

4. A szósz elkészítéséhez olívaolajon 3 gerezd összevágott fokhagymát megpirítunk, majd hozzátesszük az apróra vágott csalán- és spenótleveleket. Egy kicsit tovább pirítjuk, majd hozzátesszük a reszelt sajtot, és felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel és szerecsendióval fűszerezzük, majd ízlés szerint még egy kis frissen facsart citromlevet is adhatunk hozzá.

5. A salátához valókat összekeverjük. A szószt rácsorgatjuk és beleforgatjuk. Hagyjuk egy kicsit állni, mert az ízek akkor összeérnek.

Megjegyzés
Bár furcsa lehet a kivi ebben az összetételben, de ne aggódjunk, az édeskés-savanykás íz jól illik ehhez a kombinációhoz. A még kemény és várhatólag nem puhuló kivi tökéletes e célra. Én is azért kísérleteztem ezt ki, mert kaptunk kivit, amit képtelenség kivárni, hogy megpuhuljon, ha meg már puha, akkor már szottyadt is egyben. A többi zöldség és mag (a csicseriborsót leszámítva) mind saját. Csalánt bárhol beszerezhetünk, a többi pedig kapható. Amúgy a csalánt érdemes más ételekbe is használni (pl. tésztákhoz), nagyon finom, és szerintem jobb, mintha teát készítünk belőle, ha már fogyasztani akarjuk egészséges volta miatt. A sóskalevelet és a pitypanglevelet csak azoknak ajánlom (ezeket nyersen összevágva adjuk hozzá), akik nem idegenkednek a savanyú és keserű ízektől. De ne vigyük túlzásba, mert túl erőteljes az ízük! Viszont igazi vitaminbomba lesz így a salátánk! A receptet és a fotót Reinics küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

1 / 5

2 értékelés

Ajánljuk még

Rögtön puhuló mézeskalács
Recept
Egyszerű

Rögtön puhuló mézeskalács

25 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Karfiolos ponty csőben sütve
Recept
Bonyolult

Karfiolos ponty csőben sütve

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tengeri halszelet tejszínes gombamártással
Recept
Bonyolult

Tengeri halszelet tejszínes gombamártással

30 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kókusztejes csirke chilivel
Recept
Bonyolult

Kókusztejes csirke chilivel

60 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasné Béres Andrea szerző profilképe

Farkasné Béres Andrea

Joghurtos-sajtos pogácsa
Recept
Mester

Joghurtos-sajtos pogácsa

90 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Rozsnyai Gabriella szerző profilképe

Rozsnyai Gabriella

Spenótos tészta pirított baconnel
Recept
Bonyolult

Spenótos tészta pirított baconnel

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Rozsnyai Gabriella szerző profilképe

Rozsnyai Gabriella

Bolognai töltött burgonya
Recept
Bonyolult

Bolognai töltött burgonya

75 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Hossó Anita szerző profilképe

Hossó Anita

Hasonló receptek

Majonézes céklasaláta recept
Recept
Egyszerű

Majonézes céklasaláta

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.