Elkészítés: A sajtokat lereszelem, tojást a tejjel villával felverem.
Gyúródeszkára szitálom a lisztet, elmorzsolom benne a vajat. A sajt kivételével a többi hozzávalóval, valamint a felvert tojás bő 2/3 részével a tésztát összegyúrom, liszttel meghintve, letakarva 1/2 órát pihentetem.
Vékony, kb. 3-4 mm vastagra kinyújtom, meghintem a reszelt sajt bő 2/3 részével, szorosan feltekerem, majd az egyik végét a tészta feléig visszahajtom, a másik végét pedig az előző hajtás végéig. Kicsit lenyomkodom a sodrófával, majd újabb 1/2 órát pihentetem.
Kb. 1 cm vastagságúra kinyújtom, pogácsaszaggatóval kiszaggatom, sütőpapírral bélelt nagy tepsibe egymástól kicsit távol sorakoztatom.
Tetejüket megkenem a maradék tojással, meghintem reszelt sajttal, addig pihentetem, ameddig a sütőt 220 fokra előmelegítem.
Forró sütőbe tolom a tepsit, 5 perc után a hőfokot 200 fokra mérsékelem, és kb 20-25 perc alatt megsütöm.
2012.05.18.
2012.05.18.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.