Elkészítés: A csalánleveleket csipkedjük le a száráról, majd mossuk meg, csepegtessük le (lehetőleg kesztyűben végezzük, mert különben a csalán összecsípi a kezünket). A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a krumplit pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát, és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a krumplit. Keverjük alaposan össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, adjuk hozzá a leveskockát, és öntsük fel a vízzel. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ekkor vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.
Ameddig a leves fő, készítsük el a tojásmetéltet. 1 tojást üssünk bele egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, és villával verjük fel alaposan. Egy palacsintasütőben forrósítsunk fel egy teáskanál olajat, öntsük bele a felvert tojást, majd süssük mindkét oldalát szép pirosra. Hagyjuk langyosra hűlni, majd csavarjuk fel, és vágjuk vékony metéltre (én 2 tojásból készítettem, és külön sütöttem meg mindegyiket).
Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, majd adjuk hozzá a tojásmetéltet, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.