Elkészítés: A csalánleveleket csipkedjük le a száráról, majd mossuk meg, csepegtessük le (lehetőleg kesztyűben végezzük, mert különben a csalán összecsípi a kezünket). A póréhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra, a krumplit pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt póréhagymát, és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a krumplit. Keverjük alaposan össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg egy csipet szerecsendióval, adjuk hozzá a leveskockát, és öntsük fel a vízzel. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve addig főzzük, míg a krumpli megpuhul.
Ekkor vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a tejfölt, majd botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza a tűzre, és kevergetve melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.
Ameddig a leves fő, készítsük el a tojásmetéltet. 1 tojást üssünk bele egy tányérba, majd ízlés szerint sózzuk, és villával verjük fel alaposan. Egy palacsintasütőben forrósítsunk fel egy teáskanál olajat, öntsük bele a felvert tojást, majd süssük mindkét oldalát szép pirosra. Hagyjuk langyosra hűlni, majd csavarjuk fel, és vágjuk vékony metéltre (én 2 tojásból készítettem, és külön sütöttem meg mindegyiket).
Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, majd adjuk hozzá a tojásmetéltet, és úgy kínáljuk.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.