Hámozzuk meg a burgonyát, alaposan mossuk meg, majd kockázzuk fel.
A leveszöldséget, valamint a póréhagymát szintén tisztítsuk és mossuk meg. Vágjuk a sárga- és a fehérrépát karikákra, a zellert pedig kockákra. A pórét ferdén karikázzuk fel.
A margarint olvasszuk fel egy nagyobb fazékban. Forgassuk bele a burgonyakockákat, pirítsuk kb. 5 percig. Adjuk hozzá a felaprított leveszöldséget, öntsük fel 500 ml erőlevessel, és főzzük 10 percig. Végül tegyük bele a hagymakarikákat, és további 5 percig főzzük.
A levesből emeljünk ki 2 evőkanálnyi zöldséget, és tegyük félre. A többit a levessel együtt turmixoljuk össze. Az így kapott pürét öntsük fel a tejszínnel, majd keverjük csomómentesre, tegyük bele az előzőleg kiemelt zöldségeket, öntsük hozzá a maradék erőlevest. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, reszelt szerecsendióval, végül forraljuk össze. A levest merjük tányérokba, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.