Elkészítés: Ha fagyasztott polipokat, tintahalakat és rákokat vettünk, egy tálba engedjünk vizet, tegyük bele a tengeri dolgokat, és hagyjuk szobahőmérsékletűre felengedni.
Ha nincs időnk halalaplét főzni, akkor először is tegyünk fel egy fazékban 2 l vizet a tűzhelyre, várjuk meg, amíg felforr, és 3 halászlékockát kevergessünk el benne, majd vegyük le a tűzhelyről.
A krumplit pucoljuk meg, majd kockázzuk fel, és egy külön edényben főzzük meg. Ha megfőtt, szűrjük le, tegyük félre.
Egy másik, nagyobb edénybe öntsünk olívaolajat, és a felkockázott hagymát dinszteljük üvegesre, majd tegyük bele a felvágott gombát és a kis kockákra vágott paradicsomot. Hintsük meg sóval és fehérborssal, pároljuk meg, egy kis vizet aláöntve főzzük össze.
A polipokat, tintahalakat és rákokat vegyük ki a vízből. A rákocskákat pucoljuk meg, ha szükséges. A polipcsápokat merőlegesen vágjuk föl, a fejet is karikákra. A tintahalakkal körülbelül ugyanúgy járjunk el.
A halalaplébe öntsük bele a főzőtejszínt, jól keverjük el, majd öntsük a hagymás-paradicsomos-gombás keverékhez, forraljuk fel, majd tegyük bele a polipokat, a tintahalakat és a garnélarákokat. Azért utólag, nehogy gumisra főjenek. Erre nagyon oda kell figyelni!!!
Amíg fő, vágjuk apróra a petrezselyemzöldjét és a kaprot, és keverjük a levesbe, a krumplit is tegyük bele a kész műbe.
Forrón tálaljuk, ízlés szerint citromlevet is csurgathatunk bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.