Áztassuk a mazsolát tokaji aszúba pár órára. A zúzott kekszet, cukrot és olvasztott vajat dolgozzuk össze, majd sütőpapírral bélelt 18 centis csatos formába simítsuk bele a keveréket. 165 fokon 5 percig süssük. A krémsajtot, cukrot, citromhéjat, vanília kivonatot és a citromlét krémesre keverjük. Ne legyen túl levegős, mert az repedéseket okozhat később. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, majd keverjük simára. A végén a mazsolát a maradék aszúval adjuk hozzá. Öntsük a masszát a kekszes alap tetejére, majd 25 percig 165 fokon süssük. Ha teszünk egy kis vizet a sütőbe egy másik tepsibe, akkor az nedvesen tartja a sütő levegőjét, ami segít megelőzni a sajttorta megrepedését. Akkor van kész, amikor a széle már szilárd, de a közepe még remeg enyhe rázogatásra. Tegyük hűtőszekrénybe több órára (vagy éjszakára) mielőtt levesszük a formát. Ha kihűlt a sajttorta, díszítsük a kétféle csokival.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.