Előkészítés: A húsokat leöblítjük, leszárogatjuk, 4 cm hosszú, ceruzavastagságú darabokra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük. A paprikát megmossuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját így könnyen lehúzzuk, a húsát felszeleteljük.
Elkészítés: Nagyobb edényben az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a szalonnát, majd rátesszük a hagymát, és ezt is megpirítjuk. Beletesszük a marhahúst, és ameddig levet nem enged, kevergetjük. Sózzuk, őrölt (fehér) borssal megszórjuk, beletesszük a reszelt fokhagymát, és pici víz hozzáadásával 25 percig pároljuk. Amikor ismét zsírjára pirult, beletesszük a sertéshúst is. Fehéredésig kevergetjük, ismét vizet, sót teszünk hozzá, és (kb. 25 percig) tovább pároljuk. Ha ismét zsírjára pirult, mehet bele a csirke- vagy pulykamell. Amikor az is kifehéredett, megszórjuk a fűszerpaprikával, jól elkeverjük és 1-1,5 dl vizet öntünk hozzá. 15 percig pároljuk, ha kell, utánaízesítjük, és beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Összepároljuk (kb. 5-10 perc), és reszelt burgonyával tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag körettel: 862 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.