A megtisztított húst középen kitágítom, hogy a tölteléknek legyen helye. A kötözött császárhúst a gumis kötegtől függően könnyen lehet tölteni anélkül, hogy azt levennénk róla. A kolbászt melegvíz alatt megmosom, és a bélből könnyen kinyomom a húst.
Ezzel a töltelékkel megtöltöm a császárhús belsejét egy kanál segítségével. Ezután eligazítom a hálót rajta, és fűszersóval bedörzsölöm. Úgy 1 órát hagyom állni, hogy a fűszer jól átjárja a húst.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.Teflon tepsibe teszem a húst, és felöntöm Shirah félszáraz borral. Fóliával letakarva a sütőbe teszem, és 2 órát sütöm 150 fokon. A húst megfordítottam félidőben. Tálalhatjuk krumplipürével!
Megjegyzés
Ajánlom a töltött császárhúst, mert nagyon ízletes, igazi magyar étek, és nem hiányozhat a karácsony előtti disznóöléskor sem a család asztaláról. Gyerekkoromat idézi elsősorban. Gyorsan elkészül, nincs vele annyi munka. Amíg sül a husi a sütőben, addig mással foglalatoskodhatunk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.