A tésztát lobogó, sós vízben 15 percig főzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. A töltelékhez a ricottát a fűszerekkel összedolgozzuk. A sonkát és a hagymát kockákra vágjuk, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és hagyjuk kihűlni.
A ricottához keverjük a sonkás-hagymás keveréket, és megtöltjük vele a kifőtt kagylókat.
Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd ebbe sorakoztatjuk a tésztakosarakat. Parmezánnal megszórjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőbe toljuk. Paradicsomszósszal, reszelt parmezánnal és aprított petrezselyemmel vagy bazsalikommal tálaljuk.
Megjegyzés
A lumaconi az egyik legideálisabb tésztaforma, az olasz tészták világából. Két méretben gyártják, kis és óriás azaz ,,giganti ". Bordázott felületének köszönhetően jól beszívja a mártást és a vajat. Az olasz konyha remekeiből választottam, mert nagyon elfogult vagyok. Remélem mások is így szeretik, ezért szeretném most megosztani ezt a remekbe szabott töltött tésztás előételt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.