Elkészítés: A csirkecombok bőrét óvatosan fellazítjuk.
A töltelékhez a tojást habosra felverjük, majd összekeverjük a darált sonkával, a tejföllel, 1 evőkanál reszelt sajttal, 1 teáskanál paradicsompürével, 1 evőkanál zsemlemorzsával és a kifacsart zsemlével. Megsózzuk, borsozzuk, és a kakukkfű meg a rozmaring felét belekeverjük.
Fakanál segítségével a comb bőre alá töltjük a masszát, majd a combokat tepsibe tesszük.
Serpenyőben felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és habzásig keverjük. Ezután ráöntünk 4 dl vizet, és tovább kevergetve sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a megmaradt paradicsompürét és a fűszereket. Jól kiforraljuk.
A mártást ráöntjük a csirkecombokra, kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, és alufóliával befedjük. Előmelegített forró sütőben 50 percig közepes lángon pároljuk, majd a fóliát levéve megpirítjuk. A megmaradt reszelt sajtot is rászórjuk, a sütőbe visszatesszük, és éppen csak ráolvasztjuk.
Párolt rizs vagy pirított burgonya a hozzáillő köret.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.