A rizst a csomagolásán olvasható leírás szerint megfőzzük, lecsepegtetjük és félretesszük. Egy fazékban kb. 2,5 l vizet forralunk. Közben a kelkáposzta torzsáját eltávolítjuk. A fejről leválasztunk 12 db szép levelet, majd leöblítjük, és a lobogó vízben előfőzzük 3 percig. A habszedőkanállal kiemelt leveleket konyhai papírtörlőn hűlni hagyjuk, majd a vastag ereket laposra vágjuk.
A megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk. A serpenyőben felhevített olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és további 1 percig dinszteljük. Végül felöntjük a paradicsomszósszal.
A darált húst elvegyítjük a tojással és a fűszerekkel, majd összegyúrjuk a rizzsel, és a masszából 2 evőkanálnyi rudacskákat formázunk.
A kiterített káposztalevelek közepére 1-1 db darált húsos rudacskát teszünk. Ezeket a levelek alját és oldalát rájuk hajtva becsomagoljuk, majd fogvájóval rögzítjük.
A kelroládokat a paradicsomos szószba helyezzük és felforraljuk, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt főzzük kb. 30 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.