Előkészítés: A zsemlét a tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A halfilét egyenlő vastagságúra, és téglalap alakúra formázzuk, besózzuk, a leeső részeket a beáztatott zsemlével finom lyukú húsdarálón ledaráljuk. A főzéshez szükséges zöldségeket megtisztítjuk, majd felszeleteljük. A raguhoz a gombát egyforma kockára, a kaprot finomra vágjuk.
Elkészítés: A mandulát a vajban szalmasárgára pirítjuk, majd rászórjuk a petrezselymet. A zsemlével ledarált húshoz hozzákeverjük a pirított mandulát, egy csipet sót, borsot és a tojásokat. A halfilét kiterítjük, rátesszük a szárított tengeri algát (nori), a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, feltekerjük, celofánba szaloncukorszerűen becsomagoljuk, zsineggel rögzítjük, egy hústűvel megszurkáljuk, és a főzéshez előkészített anyagokkal, annyi vízben, amennyi ellepi 30 percig főzzük. Közben elkészítjük a ragut. A rákhúst sóval, és a kapor szárával megfőzzük. A vajban megpirítjuk a gombát, rászórjuk a finomra vágott kaprot, a lisztet, kissé lepirítjuk és felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, (ha túl sűrűnek gondolnánk, a hal leszűrt főzőlevével hígíthatjuk) hozzáadjuk a főtt rákhúst és kiforraljuk. A sütőt 220şC-ra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A körethez a vajastésztát 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, tésztakiszúróval formázzuk, a tetejét a tojás sárgájával megkenjük, a sütőben kb. 12 percig sütjük. (A sütőajtót közben nem szabad kinyitni!) A megfőtt töltött halat kicsomagoljuk, felszeleteljük, előmelegített tálra rámerjük a kapros rákragut, erre helyezzük a felszeletelt halat, köretként a frissen megsült vajastésztát adjuk, díszíthetjük tépett salátalevéllel, az étel készítéséhez használt anyagokkal.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 740 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.