Előkészítés: A zsemlét a tejbe beáztatjuk, kinyomkodjuk. A petrezselymet finomra vágjuk. A halfilét egyenlő vastagságúra, és téglalap alakúra formázzuk, besózzuk, a leeső részeket a beáztatott zsemlével finom lyukú húsdarálón ledaráljuk. A főzéshez szükséges zöldségeket megtisztítjuk, majd felszeleteljük. A raguhoz a gombát egyforma kockára, a kaprot finomra vágjuk.
Elkészítés: A mandulát a vajban szalmasárgára pirítjuk, majd rászórjuk a petrezselymet. A zsemlével ledarált húshoz hozzákeverjük a pirított mandulát, egy csipet sót, borsot és a tojásokat. A halfilét kiterítjük, rátesszük a szárított tengeri algát (nori), a tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta, feltekerjük, celofánba szaloncukorszerűen becsomagoljuk, zsineggel rögzítjük, egy hústűvel megszurkáljuk, és a főzéshez előkészített anyagokkal, annyi vízben, amennyi ellepi 30 percig főzzük. Közben elkészítjük a ragut. A rákhúst sóval, és a kapor szárával megfőzzük. A vajban megpirítjuk a gombát, rászórjuk a finomra vágott kaprot, a lisztet, kissé lepirítjuk és felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, (ha túl sűrűnek gondolnánk, a hal leszűrt főzőlevével hígíthatjuk) hozzáadjuk a főtt rákhúst és kiforraljuk. A sütőt 220şC-ra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A körethez a vajastésztát 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk, tésztakiszúróval formázzuk, a tetejét a tojás sárgájával megkenjük, a sütőben kb. 12 percig sütjük. (A sütőajtót közben nem szabad kinyitni!) A megfőtt töltött halat kicsomagoljuk, felszeleteljük, előmelegített tálra rámerjük a kapros rákragut, erre helyezzük a felszeletelt halat, köretként a frissen megsült vajastésztát adjuk, díszíthetjük tépett salátalevéllel, az étel készítéséhez használt anyagokkal.
Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 740 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.