Elkészítés: A tésztához a lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a szárított élesztőt (friss élesztőt használva azt előbb kevés tejben kis cukorral felfuttatjuk), 1 teáskanál cukrot, olajat és annyi langyos vizet, hogy összedolgozva kissé ragacsos tésztát kapjunk. A duplájára kelesztjük.
A paprikákat jól megmossuk, hosszában bevágjuk, de vigyázzunk, ne vágjuk át teljesen! A rizst sós vízben puhára főzzük vagy pároljuk.
Közben serpenyőben kevés vajat olvasztunk, hozzáadunk egy kis olajat, és a csirkét megpirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerpaprikát adunk hozzá. Kicsit összefőzzük, majd hozzáadjuk a kis darabokra vágott fekete olajbogyótés a sajtot. Levesszük a tűzről. Jól összekeverjük. Tálba öntjük az egészet, hozzáadjuk a rizst, a fűszereket, kicsit hűlni hagyjuk.
A paprikák belsejét kicsit besózzuk. A kihűlt masszával megtöltjük a paprikákat.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz. Kinyújtjuk fél cm vastagságú téglalapra, és hosszában kétujjnyi csíkokra vágjuk. Kézbe fogunk egy paprikát és a csúcsától kezdve rátekerünk egy tésztacsíkot. Ha kevés lenne egy, akkor természetesen egy másik tésztacsíkot is felhasználunk. Minden paprikát szépen beburkolunk így.
Sütőpapíros tepsibe fektetjük őket. 1 egész tojást 1 evőkanál tejjel elkeverünk, picit sózzuk, és ezzel kenjük le a paprikákat. Fekete köménnyel vagy szezámmaggal megszórjuk a tetejüket.
190-200 fokon szép aranybarnára sütjük őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.