Elkészítés: A kockára vágott zsemlét a zsíron megpirítjuk, a burgonyákat héjában megfőzzük, megtisztítjuk, villával összetörjük, félretesszük.
A 2 tojást a liszttel és annyi tejjel keverjük el, hogy galuska-lágyságú tészta legyen belőle. Ezt dolgozzuk össze a tört burgonyával és a zsírban megpirított zsemlekockákkal.
A masszából gombócokat formálunk, közepébe üreget nyomunk, és ezt kitöltjük a ledarált (vagy apróra vágott) füstölt tarjával vagy kolbásszal (lehet apró kockára vágott szalonna vagy sajt is benne ), majd vizes kézzel a nyílást bezárjuk.
Forrásban lévő sós vízben kifőzzük, a felbukkanásuk után további 10 percig. Kivajazott tálalóedénybe szedjük, tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.