Apróra vágjuk a vöröshagymát és a friss bazsalikomlevelet. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Amikor már kellően üveges, nyomjuk hozzá az egyik fokhagymagerezdet, keverjük össze, majd öntsük fel a paradicsomlével.
Ezután szórjuk meg egy csipet cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a szárított és az apróra vágott friss bazsalikomot, az egészben hagyott fokhagymagerezdet, majd néha megkeverve főzzük kb. 20 percig.
Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
A közben elkészült paradicsomos szószból vegyük ki az egész fokhagymagerezdet, majd botmixerrel pépesítsük.
Ezután öntsük rá a tésztára, majd alaposan forgassuk össze.
Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tonhalat, majd óvatosan, hogy a halhús kevésbé törjön, forgassuk össze.
Tálaláskor szedjük tányérra az elkészült tésztát, majd friss bazsalikommal megszórva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.