A hagymát és a cukkinit megtisztítjuk, és felszeleteljük. A cukkinit besózzuk, és állni hagyjuk. A fokhagymát felaprítjuk.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, beletesszük a hagymát, megdinszteljük, majd hozzádjuk a fokhagymát és a cukkinit. Kb. 10-15 percig lassú tűzön kevergetve pároljuk. Felöntjük az alaplével, és pár percig főzzük, addig, amíg sűrű, főzelékes állagú lesz. Ezután levesszük a tűzről, lehűtjük, majd a mascarponéval alaposan összeturmixoljuk.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, megsózzuk, megborsozzuk. Tálba rakjuk, és hagyjuk kihűlni. Enyhén pirított kenyérrel vagy friss baguettel fogyasztjuk.
Ha már unod a padlizsánkrémet... Dél-toszkán, vagyis olasz recept. Pofonegyszerű előétel és annyira, de annyira finom, hogy elélnék csak ezen egy hétig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.