A totus rétes elkészítéséhez a totut villával összenyomkodjuk, majd hozzákeverjük az eritritet, tojást, a citrom kifacsart levét és lereszelt héját, a totukrémet és a búzadarát. Vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen nagyon puha, mert sütés közben kifolyhat.
Egy tiszta konyharuhára kiterítjük az első réteslapot, majd olajjal vékonyan bekenjük, ezután jöhet még 3-4 réteg réteslap ugyanígy olajjal bekenve.
A tölteléket egyenletes rúd alakban ráhalmozzuk a tészta hosszabb szélére kb. 2-3 cm magasan és 6-8 cm szélesen, majd a konyharuha segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olajjal és 180°C-os sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, 2-3 ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.