A hamis túrógombóc hozzávalóit egy késes aprítóba mérjük, majd egynemű masszává daráljuk. Ezután minimum 6 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
Enyhén sós vizet forralunk, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és több részletben a lobogó vízbe tesszük őket. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, még 2 percig főzzük őket, aztán szűrőkanállal óvatosan kiszedjük mindet.
Az elkészült gombócokat beleforgatjuk pirított zsemlemorzsába. Egy kevés lekvárral vagy édesítővel krémes állagúra kevert totuval tálalhatjuk.
Megjegyzés
Egy napot érdemes pihentetni az elkészült keveréket, másnapra sokkal finomabb lesz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.