A totut kevés vízzel, az édesítővel és citromlével, egy botmixer segítségével krémesítem, majd beleteszem a mazsolát és a citromhéjat és jól elkeverem. Lágyabb és túrósabb ízt kapunk, ha két evőkanál natúr kókuszjoghurtot is hozzákeverünk. Amíg a palacsinták sülnek, a krém a hűtőszekrényben várakozhat.
A palacsintatésztát én úgy szoktam készíteni, hogy a száraz hozzávalókat először vízzel kikeverem, majd utána adom hozzá a tojásokat, így a csomósodásra kisebb az esély. A liszteket variálhatjuk, a lényeg, hogy több fajta lisztből készüljön, akkor lesz semleges íze a tésztának.
Felhevítjük a serpenyőt (én kerámia bevonatút, kb. 24 cm-est szeretek használni), és fél kávéskanál kókuszzsírt belecsurgatunk, majd egy normál merőkanálnyi tésztát öntünk bele és a serpenyő mozgatásával eloszlatjuk. Amikor látjuk, hogy a palacsinta széle egy picit barnul, meg lehet fordítani, és pár másodperc után a másik oldal is készen van.
Amikor kisült mind, és a siserehad még nem hordta el, a totukrémmel megtöltjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.