- A túrós-ananászos kockák elkészítéséhez a tojásokat válasszuk szét, a fehérjéket verjük habbá. A tojássárgájákhoz adjuk hozzá a cukrot, majd keverjük fehéredésig. Evőkanalanként adagoljuk hozzá a lisztet, ezután a kakaóport és a sót. Végül óvatosan, spatulával forgassuk a tésztához a tojásfehérjehabot is.
- A masszát felezzük el, és simítsuk két közepes méretű (kb. 18x25 cm) sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük tűpróbáig (kb. 15-17 perc) a lapokat. A megsült piskótákról még melegen húzzuk le a sütőpapírt, majd hagyjuk egy rácson teljesen kihűlni.
- A töltelékhez a túrót törjük át. A kétféle cukrot szórjuk hozzá a tejfölhöz, keverjük össze, majd adjuk hozzá a zselatint is. Keverjük simára. Az ananászt vágjuk kis kockákra, forgassuk a túróhoz a tejfölös keverékkel együtt.
- Az egyik piskótalapot helyezzük vissza a tepsibe. Oszlassuk el rajta egyenletesen a krémet, majd helyezzük rá a másik lapot. Óvatosan nyomkodjuk rá, majd tegyük a süteményt pár órára hűtőbe.
- Tálalás előtt a süteményt kockázzuk fel, a szeletek tetejét díszítsük ananásszal.
Tipp: A két tésztalapot egymás után, ugyanabban a tepsiben is megsüthetjük.