A piskótához a tojásokat a cukorral 8 perc alatt gépi habverővel felverjük jó habosra, majd hozzákeverjük a lisztet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük (kb. 15-20 perc).
A tepsiből kiborítjuk a piskótát, a sütőpapírt eltávolítjuk, a meggydzsemmel még forrón lekenjük, és hagyjuk kihűlni.
A krémhez a zselatint 1 dl vízbe beáztatjuk. A túrót a cukrokkal krémesre keverjük, hozzáadjuk a kefirt. A tejszínt keményre verjük.
A zselatint mikróban langyosra melegítjük, amikor hűlni kezd, 2 evőkanál tejszínnel összekeverjük. A kefires-túrós krémhez adjuk, lassacskán a felvert tejszínt is hozzákeverjük. Hűtőbe tesszük 20 percre.
A piskótát visszatesszük a tepsibe, ráöntjük a krémet, elsimítjuk, megszórjuk gyümölccsel.
A tortazselét 2,5 dl vízben a használati utasítás szerint felfőzzük, és amikor kezd hűlni, közben kevergetjük, a sütemény tetejére öntjük.
1 dl felvert tejszínnel és csokoládéval díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.