A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet. Hozzákeverjük a sót, a vaníliakivonatot, a kakaót, a tejet és a tejfölt, majd simára keverjük.
A masszát habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól néhány centire halmokat nyomunk belőle. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük a whoopie-kat. Kivesszük, hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a mascarponét a porcukorral és a vaníliakivonattal kikeverjük, majd a felvert tejszínhabbal lazítjuk.
A kihűlt korongokat kettesével összeragasztjuk a krémmel, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Egyszerűen elkészíthető, ám annál különlegesebb sütemény a whoopie pie.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.