Elkészítés: A tésztához a lisztbe morzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval könnyű, rugalmas tésztát gyúrunk, deszkán pihentetjük kb. 10-15 percet.
Közben a töltelékhez a margarint kikeverjük a porcukorral, majd egyenként a tojások sárgájával. Krumplinyomóval beletörjük a túrót, és a többi hozzávalóval összekeverjük. A tojásfehérjét két részletben óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk.
A tésztát megfelezzük, lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik lapot, jól kikent tepsibe egyengetjük. Megszórjuk a 2 evőkanál búzadarával, majd ráterítjük a túrós masszát, és a másik kinyújtott lappal befedjük (kezünket is bátran használhatjuk az egyengetéshez, a tészta nem szakad). Tetejét sűrűn megszurkáljuk villával, és lekenjük tojás sárgájával.
Előmelegített 190 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.