Elkészítés: A tésztához a lisztbe morzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval könnyű, rugalmas tésztát gyúrunk, deszkán pihentetjük kb. 10-15 percet.
Közben a töltelékhez a margarint kikeverjük a porcukorral, majd egyenként a tojások sárgájával. Krumplinyomóval beletörjük a túrót, és a többi hozzávalóval összekeverjük. A tojásfehérjét két részletben óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk.
A tésztát megfelezzük, lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyik lapot, jól kikent tepsibe egyengetjük. Megszórjuk a 2 evőkanál búzadarával, majd ráterítjük a túrós masszát, és a másik kinyújtott lappal befedjük (kezünket is bátran használhatjuk az egyengetéshez, a tészta nem szakad). Tetejét sűrűn megszurkáljuk villával, és lekenjük tojás sárgájával.
Előmelegített 190 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.