Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba  recept
Mákos guba
Túrós-mazsolás táska  recept
recept
Mester

Túrós-mazsolás táska

75 perc
6 adag
Költséges
2016. 05. 04.

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, és a felfuttatott élesztőt is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a tésztát, és addig dagasztjuk, amíg elválik a tál oldalától és a kezünktől. Végezetül a kezünkre öntünk étolajat, és átgyúrjuk vele a tésztát.
  2. Megszórjuk liszttel, és letakarva 30 percig kelesztjük. Amíg kell a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. Töltelék készítése: a túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliás cukrot, a mazsolát és a búzadarát. Jól kikeverjük.
  3. Összeállítás: ha a tészta megkelt, akkor 8 x 8 cm-es négyzeteket vágunk, megkenjük mind a négy sarkát felvert tojással, megszórjuk búzadarával, és megtöltjük túróval. Végezetül a két-két ellentétes sarkát összecsípjük, majd mid a négyet.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 30 percig kelesztjük még, majd megkenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés
Tipp: A jó kell tészta titka a jó kidolgozás és a kelesztés!

Recept értékelése

Ajánljuk még

Túrós batyu, ahogy Szabi, a pék készíti
Recept
Mester

Túrós batyu, ahogy Szabi, a pék készíti

55 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus túrós táska
Recept
Egyszerű

Klasszikus túrós táska

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Lilalicsi szerző profilképe

Lilalicsi

Hamis túrós táska (totus táska)
Recept
Rafinált

Hamis túrós táska (totus táska)

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Ildikó Anita szerző profilképe

Ildikó Anita

Túrós batyu, ahogy Edit készíti
Recept
Mester

Túrós batyu, ahogy Edit készíti

90 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Túrós batyu muffinformában sütve
Recept
Mester

Túrós batyu muffinformában sütve

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Túrós batyu IV.
Recept
Mester

Túrós batyu IV.

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Laub Emil szerző profilképe

Laub Emil

Hasonló receptek

Túrós batyu, ahogy Szabi, a pék készíti recept
Recept
Mester

Túrós batyu, ahogy Szabi, a pék készíti

55 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus túrós táska recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus túrós táska

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Lilalicsi szerző profilképe

Lilalicsi

Hamis túrós táska (totus táska) recept
Recept
Rafinált

Hamis túrós táska (totus táska)

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Ildikó Anita szerző profilképe

Ildikó Anita

Túrós batyu, ahogy Edit készíti recept
Recept
Mester

Túrós batyu, ahogy Edit készíti

90 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Túrós batyu muffinformában sütve recept
Recept
Mester

Túrós batyu muffinformában sütve

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Túrós batyu IV. recept
Recept
Mester

Túrós batyu IV.

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Laub Emil szerző profilképe

Laub Emil

Friss receptek

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.