A salátához lecsepegtetjük a babot és a kukoricát, egy salátástálba tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott hagymákat, a kisebb kockára vágott paprikát.
Ezután megöntözzük a borecettel, citromlével, olajjal, megszórjuk a sóval, borssal, cukorral és jól átforgatjuk. Hidegre tesszük, (amíg a hús elkészül) hogy kicsit egybeérjenek az ízek.
A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, sót, borsot, a finomra vágott chilit vagy a paprikakrémet, tojást és jól összedolgozzuk.
Ezután olajos kézzel kb. diónyi gombócokat formálunk és mindegyiket egy-egy hajszálvékony szalonnaszeletbe burkoljuk, fogvájóval megtűzzük. A gombócokat olajjal megkent alutálcára sorakoztatjuk és grillrácson 20-25 perc alatt megsütjük.
A mártáshoz finomra vágjuk a rozmaringot, a hagymát és a chili paprikát, majd a ketchuppal elkeverjük.
A piros-ropogósra sült húsgombócokat a tarka salátával tálaljuk, és a csípős szószt, mártogatónak kínáljuk mellé.
Kínálhatunk hozzá tortillát is, amihez 30 dkg lisztet, 1 tk sóval, oregánóval, 4 ek olajjal és 1,2 dl langyos vízzel összegyúrunk. Nyolcfelé osztjuk, kör alakúra, papírvékonyra nyútjuk, majd száraz forró serpenyőben vagy grill lapon oldalaként egy perc alatt kisütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.