Elkészítés: A megtisztított keménytojásokat a nagyon apróra vágott füstölt hússal és a reszelt vöröshagymával, a nyers tojással, a finomra vágott petrezselyemmel és 2 dkg puha vajjal összedolgozzuk.
A kicsontozott pulykamellet úgy hajtjuk szét, esetleg kissé be is vágjuk, hogy a tojásos-sonkás tölteléket egy csíkban a közepére halmozzuk. A húst körös-körül ráhajtjuk, és egy zsineggel átkötjük, nehogy a töltelék kicsússzon belőle.
A maradék vajjal és sóval a külsejét bedörzsöljük, azután dupla alufólia lapra fektetjük, és egy kevés fehérborral meglocsoljuk, majd jól becsomagoljuk a fóliába.
Előmelegítjük a sütőt. Egy tűzálló tálba fektetjük a húst, és közepes lángon 1,5-2 órát pároljuk. Ezután a fóliából kibontjuk, és tűzálló tálba fektetjük.
A fóliában lévő levet mustárral és a maradék borral összekeverjük, tejszínnel gazdagítjuk. A sültet ezzel a mártással leöntve a sütőbe visszatoljuk. A saját levével locsolgatva addig sütjük, amíg a pecsenye szép piros nem lesz.
Végül a húst vágódeszkára fektetve 10 percig pihentetjük, majd szeleteljük. A tálon saját levével meglocsoljuk. Burgonyapürével tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.