A túrót krumplinyomón átnyomjuk vagy villával alaposan összetörjük. Ezután hozzáadjuk a joghurtot, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és levét, majd simára keverjük.
A cukrászhabot vagy a habtejszínt kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük az ízesített túróhoz.
A nektarint kisebb darabokra vágjuk. Egy serpenyőbe barna cukrot teszünk, majd kevergetve világos színűre karamellizáljuk. Ezután levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a feldarabolt nektarint, megszórjuk a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, összekeverjük, majd visszatesszük a tűzre és néha megrázogatva pár percig pároljuk, majd teljesen kihűtjük.
A poharakba 1-2 evőkanál túrókrémet teszünk, majd rákanalazunk a karamellizált nektarinból. Ezután elosztjuk a maradék túrókrémet a poharak között, majd rákanalazzuk a maradék karamellizált nektarint. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek.
(Amikor a karamellhez adjuk a nektarint, az kissé megkeményedik, de amikor visszatesszük a tűzre, felolvad. Pici folyadék maradjon rajta, mert kemény marad a karamell.
Tálalás előtt pár perccel vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, hogy ne legyen túl hideg, majd úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.