Elkészítés: A 2 kg pacalt lehártyázom, megtisztítom, majd forró vízben 15 percig előfőzöm. A levét leöntöm, leöblítem, és bő hideg vízben másfél óráig főzöm. Az abalébe teszek: 1 dl ecetet, babérlevelet, fél fej foghagymát. Ha letelt a másfél óra, kiveszem, hideg vízben lehűtöm, és vékony csíkokra vágom. 15 dkg kenyérszalonnát kisebb kockára vágok, bográcsban kiolvasztom, hozzáadok 2 evőkanál zsírt és kockára vágott vöröshagymát, majd üvegesre dinsztelem. Felöntöm 2 l vízzel, beleteszem a felcsíkozott pacalt, beleteszem a paradicsomot, paprikát, fokhagymát és a fűszereket, a szerecsendiót belereszelem. Közepes erős tűzön kb. 2 és fél óráig főzöm, az elfőtt vizet pótolom. Amíg a pacal fő, addig a velőt megtisztítom, a vargányát felkockázom. 1 dl olajat felforrósítok egy lábosban, beleteszem a felkockázott vargányát és a velőt. 5 percig kevergetem, és félreteszem. Közben a pacal elkészül, ekkor összeforralom a gombával és a velővel. Akkor jó, ha csípős. Ízlés szerinti körettel tálalom. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.