Elkészítés: Az élesztőt felfuttatom - bár én mostanában rákaptam a szárított élesztőre -, a hozzávalókat összegyúrom, dagasztom, kivéve persze azokat, amik majd a kiflik tetejére jönnek. (A krumplit még melegen összetöröm, s ha langyos, az is mehet a tésztához.) Langyos helyen duplájára kelesztem.
Majd kis cipócskákat szaggatok belőle, s apró részletekben nyújtom ki. Hosszúkás háromszögeket vágok belőle, és feltekerem úgy, hogy a szélesebb részénél kezdem. (Lehet tölteléket is tenni bele - én néhányba tettem zellert, néhányba paprikát: nem volt rossz úgy sem, de csak hirtelen ötlet volt. És finomabbra is sültek azok, amikben nem volt semmi.) Viszont a tetejére érdemes magokat szórni, szép és finom is!
Sütőpapírra teszem őket, a tetejüket kevés tejjel elkevert tojássárgájával kenem meg, majd jöhetnek a magok. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm őket, mielőtt kivenném, tűpróbával ellenőrzöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.