Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a meghámozott, apróra vágott vöröshagymát, majd pár perc párolás után a megtisztított, átnyomott fokhagymát is hozzákeverjük.
Hozzáadjuk a babot, egy kevés sóval, borssal, a majoránnával és a pirospaprikával ízesítjük, elkeverjük, majd hozzáöntjük a tejfölt 1 dl forró vízzel együtt. Kevergetve kb. 2 percig forraljuk.
Ezután kikapcsoljuk a tűzhelyet, és egy hőálló botmixerrel az egészet krémesre pürésítjük. Hozzáadjuk a másik, szintén leszűrt, átöblített babkonzervet és a babérleveleket. Visszakapcsoljuk a tűzhelyet, és a forrástól számítva további 5 percig főzzük a főzeléket.
Megkóstoljuk, és ha szükséges, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy kis csokor finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A VILLÁMGYORS BABFŐZELÉK KONZERVBŐL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.