A zöldségeket meghámozzuk, és 3 cm-es darabokra vágjuk, meglocsoljuk 1 evőkanál olajjal, megszórjuk egy csipet sóval, majd beletesszük egy kibélelt tepsibe a hámozatlan fokhagymagerezdekkel együtt, és puhára sütjük őket 20-30 perc alatt.
Meghámozzuk és vágjuk apróra a hagymát. Leszűrjük és leöblítjük a fehérbabot. Lecsipkedjük, majd apróra vágjuk a rozmaringot és kakukkfüvet.
A maradék teáskanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőbe öntjük, és alacsony-közepes lángon felhevítjük. Beletesszük a hagymát, megsózzuk kicsit, és folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük.
Hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, és még néhány percig főzzük, majd hozzáöntjük a babot, a paradicsompürét és a zöldségleves-alaplevet, és még 10 percig forraljuk, majd félretesszük, és a hagyjuk hűlni egy kicsit. Turmixgépbe helyezzük, és addig turmixoljuk, míg teljesen sima és krémes lesz. Visszatesszük a pürésített levest a lábasba, és ízesítjük.
A sült zöldségeket a leveshez adjuk. A sült fokhagymagerezdek belsejét kipréseljük a levesbe, majd az egészet közepes lángra tesszük, és felforraljuk.
A kenyeret megpirítjuk, majd bedörzsöljük a fokhagymagerezddel, és meglocsoljuk őket egy teáskanálnyi olivaolajjal.
A levest forrón tálaljuk, ízlés szerint chilivel, fenyőmaggal, tejmentes tejszínnel tovább ízesítjük, és a fokhagymás pirítóssal tálaljuk.
NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>>
Megjegyzés
Recept, fotó és videó: BOSH! Egyszerű receptek, elképesztő ízek, csupa vegán; Bioenergetic Kiadó, 5990 Ft
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.